BIOGRAFIA

Àngel Serrano, trompeta

Nascut a València, comença els seus estudis musicals a la Sociedad Musical La Artística de Buñol i al conservatori San Rafael de la mateixa localitat amb el mestre Salvador Albert Tarragó.

Es trasllada al conservatori Mestre Vert de Carcaixent amb el professor Salvador Albert Palop, i posteriorment al conservatori José Iturbi de València amb Vicent López. Finalitza els estudis musicals al conservatori superior Joaquín Rodrigo de València amb el catedràtic Leopoldo Vidal Estrems.

Completa la formació al Sweelink Conservatorium d'Amsterdam amb Willem van der Vliet i Peter Masseurs obtenint el certificat d'especialista d'orquestra.

Va estrenar Behac Munroh, concert per a trompeta i trombó de Christian Lindberg, sota la direcció del mateix compositor, obtenint el premi Euterpe 2005, per l'enregistrament del concert per a trompeta n. 1 del compositor valencià Andrés Valero Castells, per a Worldwind Music.

En l'aspecte pedagògic ha realitzat nombrosos cursos de perfeccionament per tota la geografia espanyola. Assíduament és convidat a la Jove Orquestra Nacional d'Espanya, la Jove Orquestra del País Basc, Jove Orquestra de la regió de Múrcia i al Conservatori d'Utrecht.

És professor de trompeta i cambra a l'Escola Superior de Música de Catalunya, ESMUC, des del 2005, d'on és director del grup de metalls. Professor de repertori orquestral de trompeta al Centre d'Estudis Superiors del País Basc, MUSIKENE i assistent de solista de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'OBC.