BIOGRAFIA

Alfredo Salcedo, violí concertino

És un violinista veneçolà que va iniciar els seus estudis musicals al Sistema Nacional d'Orquestres Infantils i Juvenils de Veneçuela. Als disset anys, Alfredo es trasllada a Boston, Massachusetts, on obté la llicenciatura en Music and Violin Performance al prestigiós Boston Conservatory. Al llarg de la seva vida ha tingut la oportunitat d'estudiar sota la direcció de músics tan importants com Irina Muresanu, Joseph Silverstein, Peter Sulski, Pamela Frank i Gustavo Dudamel, entre d'altres.

L'Alfredo ha participat en diferents festivals internacionals com ara el Thayer Chamber Music Festival i el Killington Music Festival. També ha estat convidat com a professor al curs d'estiu de l'Academia Latinoamericana del Violín a Veneçuela. Com a solista ha realitzat gires per bona part dels Estats Units -especialment a la costa oest-, Canadà, Islàndia i Veneçuela. Des del 2012, Alfredo Salcedo viu a Girona, Catalunya, i forma part de l'Orquestra de Girona, de l'Ars Quartet, del Gio Ensemble i també ha col·laborat amb la GIOrquestra.

Dedica bona part del seu temps a la docència, aplicant la metodologia apresa durant els seus anys de formació al Sistema on ja era instructor orquestral, actualment és professor titular de violí a l'Escola Municipal de Torroella de Montgrí i a l'Escola de Música de Palafrugell al centre d'Estudis de Música Professional "L'Energia".