BIOGRAFIA

Miquel Ramos, clarinet

Membre del Murtra Ensemble i Spira Mirabilis, també és col·laborador de l'OBC , l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i professor a la JONC.

Realitza els estudis de Grau Superior a l'ESMUC de la mà de Josep Fuster. L'any 2013 finalitza el Màster of Music a la Musikhochschule Lübeck amb la solista internacional Sabine Meyer, obtenint la matrícula d'honor en el seu recital final.

Durant aquests anys ha format part d'orquestres juvenils com la JONDE i la JONC, on també hi ha assistit en qualitat de professor. És precisament aquí on coneix a directors com Karl Anton Rickenbacher, Andrés Orozco, Pablo González, Josep Pons, Salvador Mas o Manel Valdivieso.

Actualment col·labora de forma regular amb orquestres com l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i la Philharmonisches Orchester Lübeck.

El seu interès pel coneixement i treball en la música de cambra i el repertori contemporani el porta a ser un dels membres del Murtra Ensemble, conjunt que centra part dels seus esforços en la difusió de la música del segle XX i XXI, amb especial atenció als compositors catalans i espanyols.

De la mateixa manera i a partir de les classes rebudes pel clarinetista Lorenzo Coppola, també mostra interès per la interpretació amb criteris historicistes. És per això que col·labora regularment amb l'ensemble Spira Mirabilis, conjunt format per joves músics d'arreu d'Europa i amb una trajectòria destacada.