BIOGRAFIA

Sebastià Bel, percussió

Inicia els seus estudis musicals a la Societat Musical La Lira Ampostina i a Acadèmic (Tortosa) amb Xavier Bertomeu. Posteriorment es desplaça a Barcelona per estudiar amb el mestre Francesc Xavier Joaquín al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on obté les màximes qualificacions. L'any 1997 obté el Segon Premi al Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya.

Des d'aleshores ha col·laborat o format part de nombroses formacions orquestrals i de cambra, com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquesta Filarmonía de Galicia, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de l'Acadèmia del Liceu i el Grup Instrumental Barcelona 216. Com a professor de percussió ha treballat al conservatoris d'Igualada, Tarragona i Reus.

Actualment col·labora amb la Banda Municipal de Barcelona, l'Orquestra Nacional d'Andorra i la Giorquestra de Girona i també és professor de percussió del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.

Ha ampliat els estudis de percussió amb Chris Lamb, Miquel Bernat i Enric Canada. En la bateria, ha rebut classes de Peter Restlaff, Pat Petrillo, Santi Serratosa i Rafel Rostey.

És llicenciat en Història de l'Art per la Universitat Autònoma de Barcelona.

És membre del grup Percussions de Barcelona des de 1993, formació que ha donat a conèixer l'obra dels principals creadors del s. XX, al mateix temps que ha estimulat la creació dels autors locals mitjançant encàrrecs i estrenes.