BIOGRAFIA

Miquel Àngel Balaguer, viola

Nascut a València el 1973 dins una família de músics, comença els seus estudis musicals als 6 anys al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València. Amplia la seva formació amb B.

Ha assistit a classes amb prestigiosos professors com J. Levine, A. León Ara, S. Broadbent, H. Schieffer, E. Mateu, T. Adamopoulos, H Coletta, C. Withmann entre altres. El 1991 entra a formar part de la Joven Orquesta Nacional de España, i el 1992 és el viola principal de l'orquestra.

Ha col·laborat a diferents orquestres i grups de cambra com l'Orquestra Simfònica de Galícia, Orquesta Solistas de Euskadi, Orquesta de Málaga, Orquesta Sinfónica del Mediterraneo, Cuarteto Martín y Soler, Cuarteto Al-Andalus, Cámara XXI. Com a solista ha estrenat a obres de M. Feldmann, J. Evangelista, R. Ramos y P. Kocinsky o C.Camarero. Del 1992 al 1994 va ser professor de l'Orquestra Ciudad de Granada. Actualment és solista del grup instrumental de València i membre fundador del Collegium Instrumentalle en el qual ha col·laborat amb solistes de la talla de F. Ayo, Y. Menuhin , F. Petracchi , ...

En repetides ocasions ha estat mestre convidat de la Jove Orquestra de la Comunidad Valenciana, la Joven Orquesta de Murcia i de la Jove Orquestra de Catalunya.

Des del 1994 és professor de l'Orquestra de Valencia i des del 2004, viola solista de la mateixa.