Palau de Congressos

Aquest mes a l'Auditori…

<
febrer 2021
>
DL
DM
DM
DJ
DV
DS
DG
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Recomanem

Nits de Clàssica

Una imatge de Nits de Classica amb Jordi Savall

El festival Nits de Clàssica és un projecte nascut i organitzat des de l'Auditori de Girona que complementa la seva programació estable durant la temporada d'estiu. Nits de Clàssica és una programació rubricada amb artistes de gran prestigi, uns concerts d'alta qualitat on la base és una programació eminentment clàssica. El festival es caracteritza per oferir concerts molt escollits que tenen lloc en privilegiats escenaris de la Girona monumental com són la Catedral o el seu Claustre entre d'altres.

L'any 2012, i en el marc de la primera edició d'aquest cicle, ja va comptar amb noms tan destacats com Jordi Savall, Philippe Jaroussky, Alexandre Tharaud, RIAS Kammerchor o l'Orquestra Barroca de Freiburg entre altres. L'any 2013 van actuar René Jacobs, Ton Koopman, Andreas Staier, Alexander Melnikov o Javier Perianes.

Nits de Clàssica és una proposta singular, pas ineludible dels melòmans i complement de l'oferta d'estiu a la ciutat de Girona. El cicle es fonamenta en els següents propòsits artístics: excel·lència, grans noms, espais únics i monumentals, compromís envers la música antiga i contemporània, atenció especial als músics i compositors del país, captació de nous públics, obres d'encàrrec i estrenes específiques pel cicle.

Sensibles a les arts plàstiques, cada any corona el cartell un artista de renom internacional, en les dues anteriors edicions s'ha col·laborat amb la celebrada escultora Louise Bourgeois i el pintor Gerhard Richter. Una imatge de prestigi amb un contingut d'alta qualitat.

L'Auditori de Girona, a través de la seva programació estable i d'aquestes propostes més singulars com és Nits de Clàssica, vol seguir essent un dels motors culturals de les comarques gironines i centre neuràlgic de la vida musical de la ciutat. L'Auditori compta amb una trajectòria consolidada, s'ha situat en una posició de referència com el segon auditori de Catalunya. Nits de Clàssica, pretén ser un clar referent dins dels festivals d'estiu i am dues edició ha rebut bones crítiques dins del món musical i crítica especialitzada, per la seva gran qualitat i pel model de festival.

Nits de clàssica difon una imatge de prestigi internacional com a ciutat europea, moderna i activa, reforçant la capitalitat cultural de la ciutat i la seva projecció exterior a través de la seva proposta musical.

Pg. de la Devesa, 35. 17001 GIRONA | +34 872 080 709 | info@auditorigirona.org | Transparència | Plànol aparcaments