Palau de Congressos

Aquest mes a l'Auditori…

<
maig 2024
>
DL
DM
DM
DJ
DV
DS
DG
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Recomanem

Compromís Creació

Artista convidat: Playmodes, estudi d'investigació audiovisual

El fil conductor dels concerts de la temporada resideix en aquesta figura. L'Auditori convida un artista de destacat recorregut, que accepti el repte de ser còmplice de la programació cercant un diàleg entre la seva expressió i la música.

Artista convidat 2024: Playmodes, estudi d’investigació audiovisual

El projecte de l’artista convidat es basa en provocar el diàleg i la contaminació de l’ànima musical de l’Auditori de Girona amb altres expressions artístiques. Després de la presència de la paraula (Narcís Comadira) i el gest (Sol Picó) ara és el moment de la llum. Playmodes és un col·lectiu d’investigació audiovisual que destaca especialment pel diàleg entre l’art sonor i l’art visual. Amb seu a La Pera (El Gironès) i projectes escampats per tot el món, treballen amb tecnologies personalitzades i fetes per ells mateixos. La seva barreja de creativitat, programari i maquinari dóna lloc a instal·lacions immersives, mapping de projecció, il·luminació per a edificis, escenografia digital, instruments audiovisuals i disseny sonor. En el marc de la seva presència a l’Auditori com a artistes convidats, desenvoluparan tres intervencions:

Signes: una instal·lació lumínica i sonora que, situada al vestíbul de l’Auditori de Girona entre el 14 de gener i el 10 de març, establirà un diàleg molt especial amb l’espai arquitectònic que l’acull i els seus visitants. Amb unes dimensions de 9 x 3m, tots els elements arquitectònics, de maquinari i programari han estat dissenyats i fabricats de forma completament artesanal per l’equip de Playmodes. El resultat és un instrument audiovisual modular que relaciona llum, so i cinètica d’una manera profunda.

Forms: una actuació multimèdia en directe per a quartet de corda, música electrònica i visuals panoràmics que tindrà lloc el proper 25 de maig, en el marc d’una “Nit d’avantguardes sonores”. Interpretada per Playmodes i el Quartet Brossa esta basada en el concepte de sonificació gràfica: els músics interpreten una sèrie de partitures gràfiques que al seu torn construeixen l’escenografia visual, oferint al públic l’experiència de poder anticipar-se a la “música que vindrà”.

Sonògraf: un instrument audiovisual electrònic pensat com recurs pedagògic per a alumnes de primària. Permet transformar el dibuix en música, convertint els traços gestuals i les figures geomètriques en sons electrònics. Un conjunt de botons i potenciòmetres permeten la manipulació en directe de les característiques de “sonificació” del dibuix, fent possible accelerar, frenar o aturar la música resultant, així com decidir-ne les escales i tonalitats. El Sonògraf s’incorporarà als recursos pedagògics escolars de l’Auditori Obert, durant el primer semestre 2024.

Pg. de la Devesa, 35. 17001 GIRONA | +34 872 080 709 | info@auditorigirona.org | Transparència | Plànol aparcaments